Új év, új dátum, régi bélyegző?

2016. március 24. 19:48 - Moromu

Ismét új évet írunk, most már ugyan március van, sőt már lassan annak is a „végére járunk”. Ám néhányunknak biztosan ismerős a helyzet, amikor iratainkra, hivatalos papírjainkra a keltezéskor még az előző évszámot véssük, még mindig nem áll rá a kezünk az idei dátumra. 

Ilyenkor jöhet a hibajavító, roll-vagy vizes, minden esetre a bosszúságot egyik sem tudja eltüntetni. Nyugodjunk meg, lassan megszokjuk, ám ha mégsem, akkor is van segítség. Ez nem más, mint a dátumbélyegző.

2726909_m.jpg

A dátumbélyegző segítsége

Ezek a kellemetlenségek gyakoriak, ám megelőzhetőek, kiaknázhatjuk a dátumbélyegző nyújtotta előnyöket és, ha egyszer kipróbáltuk, rá fogunk jönni, hogy mekkora segítség lesz munkánk során. (Még relaxációs időnket sem kell meghosszabbítanunk a munkahelyen, legfeljebb kávézáshoz.) Redukáljuk le a hibalehetőségeket és használjunk dátumbélyegzőt!

Példálózzunk!

Vannak olyan nyomtatványok, ahol előre meghatározott hely van a dátumra, és az sem ritka, hogy ezeket a dokumentumokat éveken át is használjuk. Így aztán nagyobb mennyiségben gyártatjuk le azokat a kiválasztott nyomdákban. Ez azért is jó megoldás, hiszen köztudott, hogy nagy példányszámnál már jelentős kedvezményre is szert tehetünk, illetve nem kell fénymásolgatnunk naponta, ami időt és pénzt is kivesz a zsebünkből, s annak minősége nem is mindig megfelelő. Ha az ilyen nyomtatványon évszám is szerepel, semmiképp sem vet jó fényt ránk, cégünkre, ha javítgatott rész éktelenkedik a lap alsó részén, csak mert eltelt egy újabb év. Ha nem nyomtatunk dátumot a dokumentumra, az sem megoldás. A kézzel írt keltezés nem lesz túl esztétikus, ám annál időigényesebb mutatvány, nap, mint nap, papírról – papírra.

Ha dátumbélyegzőt használunk, az hivatalos, olvasható és még hibázni sem tudunk vele az évszámot illetően, ha azt időben beállítjuk. (Az első hiba után azonban biztosan sort kerítünk rá, két-három másodperc igénybevételével, így aztán legközelebb már csak jövőre ronthatunk.)

Azt is jó, ha tudjuk, hogy dátumbélyegzőkből rengeteg fajta van, változó felirat (számok nagysága, mennyisége, metodikája) szempontjából épp úgy, mint fix szöveg elhelyezési lehetőségben. Mindig a végfelhasználás dönti majd el, hogy milyen típusra lesz szükségünk. Küllemben, kialakításban, a váz anyagában is óriási a választék, méretben és külalakban egyaránt.

Szerezzünk be egyet, sok – sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat és esztétikussá tehetjük előre gyártott nyomtatványainkat is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsetfutar.blog.hu/api/trackback/id/tr278523940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása